Tehnoklik
Kako izbrisati Facebook račun? Razlika između deaktiviranja FB računa i definitivnog brisanja

Kako izbrisati Facebook račun? Razlika između deaktiviranja FB računa i definitivnog brisanja

Bez obzira jeste li zabrinuti zbog svoje internetske privatnosti ili ste se jednostavno umorili od stalnih ažuriranja statusa starih školskih prijatelja za koje ste davno shvatili da nisu baš cool, postoji puno razloga zbog kojih biste mogli izbrisati svoj Facebook račun – a to i nije tako teško kao što možda mislite.

U ovom ćemo vas vodiču upoznati sa postupkom brisanja Facebook proofila korak po korak, uključujući opis razlike između “deaktivacije” računa i brisanja u potpunosti.

Kako izbrisati ili deaktivirati Facebook račun – u čemu je razlika?

Postoje dva različita načina za uklanjanje računa na Facebooku. Prvo je deaktiviranje, što znači:

  • Svoj račun možete ponovo aktivirati kad god želite
  • Ljudi ne mogu vidjeti vašu vremensku traku na Facebooku ili vas tražiti
  • Neke informacije mogu ostati vidljive (poput poruka koje ste poslali)
  • Facebook čuva podatke o vašem računu (poput prijatelja i interesa) u slučaju da se ponovno aktivirate

Ali brisanje računa puno je ozbiljnija stvar. Ako izbrišete svoj račun:

  • Facebook odgađa brisanje nekoliko dana nakon podnošenja zahtjeva. Ako se prijavite tokom ovog kratkog perioda čekanja, brisanje se otkazuje
  • Ne možete povratiti svoj Facebook račun nakon što ga izbrišete
  • Brisanje podataka pohranjenih u sigurnosnim kopijama može potrajati i do 90 dana. Međutim, vaše informacije za to vrijeme nisu dostupne na Facebooku
  • Neke se stvari ne pohranjuju na vašem računu, poput poruka koje ste poslali prijateljima – one će ostati aktivne
  • Kopije nekih materijala (poput zapisa u zapisnicima) mogu ostati u Facebook bazi podataka, ali su “odvojene od osobnih identifikatora”, navode iz tvrtke

U osnovi, deaktiviranje je način da se neko vrijeme ohladite s Facebooka, dok je brisanje trajno rješenje o kojem biste trebali dobro razmisliti prije nego što odaberete.

Povezano: Brisanje Instagram računa

Kako deaktivirati Facebook račun

Da biste deaktivirali svoj Facebook račun, slijedite ova četiri koraka:

1. Kliknite strelicu podešavanja računa koja se nalazi u gornjem desnom dijelu bilo koje Facebook stranice u vašem web pregledniku. 
2. U lijevom stupcu odaberite “Postavke” 
3. Odaberite “Općenito” 
4.  Kliknite “Upravljanje računom” 
5. Pritisnite “Deaktiviraj svoj račun”, a zatim slijedite korake za potvrdu svoje odluke

Da biste ponovno aktivirali svoj račun nakon što ga deaktivirate, jednostavno se prijavite na Facebook koristeći svoj e-mail i lozinku. Vaš će profil biti u potpunosti vraćen.

Povezano: Kako deaktivirati Instagram

Kako izbrisati Facebook račun

Brisanje vašeg Facebook računa ozbiljna je odluka, pa se pobrinite da to bude nešto što stvarno želite učiniti. Sviđalo vam se to ili ne, društveni mediji ugrađeni su u društvo, a vaš Facebook profil može utjecati na prijateljstva, izglede za posao i društvene prilike. 

Ako ste odlučili za definitivno uklanjanje svog profila sa društvene mreže, kliknite na sljedeći link i odaberite opciju “Izbriši moj račun”:

Obriši Facebook račun.

Prije brisanja računa možda će biti vrijedno preuzimanja podataka s Facebooka . Da biste to učinili, slijedite ove korake:

1. Kliknite strelicu izbornika računa u gornjem desnom dijelu bilo koje Facebook stranice u vašem web pregledniku. 
2. Kliknite “Preuzmi kopiju vaših podataka na Facebooku” na dnu vaših Općih postavki računa. 
3. Odaberite “Start My Archive”

Datoteka koja započinje preuzimanje sadržavat će vaše podatke o Facebook profilu, zato budite vrlo oprezni gdje ga čuvate.

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.